Houbový kuba

11. září 2012 v 17:13 | Eva |  Vánoční jídla
Také se mu říká "Jídlo chudých", protože hlavní dominantou jsou kroupy, které se dříve používaly skoro na všechna jídla a vesničané si je zamilovaly. Vy si ale můžete kubu doladit podle svých představ a z jednoduchého jídla chudých udělat ještě větší delikatesu.

Suroviny pro 4 osoby:
  • 300g krup
  • 1 cibule
  • hrst sušených hub (množství i druhy hub zvolte podle vlastní chuti
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce másla
  • drcený kmín
  • majoránka
  • pepř, sůl
  • máslo do hrnce
  • podle libosti lze ještě použít: jiné bylinky, trochu pražené slaniny, hrášek, kapka smetany pro zjemnění, zelenina, pivo (kam můžeme namočit houby, aby byly ještě lepší), nahoru můžeme ještě nastrouhat tvrdý sýr.
Postup:

Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody (piva), pak je uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme vroucí vodou a v mírně osolené vodě ochucené kmínem uvaříme doměkka. Pak je propláchneme a necháme okapat. Osmahneme cibuli a do ní přidáme kroupy, společně zlehka osmažíme. Přidáme česnek utřený se solí, opepříme, ochutíme majoránkou a omastíme máslem, promícháme s uvařenými houbami a směs "rozetřeme" do tukem (máslem) vymazaného pekáče. Vložíme do horké trouby a zapečeme dozlatova.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Santice Santice | E-mail | Web | 16. září 2012 v 20:38 | Reagovat

Ahoj nechceš být sbéčko ?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama