Perníčky

6. srpna 2008 v 15:13 | Evik |  Vánoční cukroví
  • 500 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mletého koření (směs badyánu, kardamomu, hřebíčku, skořice, vanilky, nového koření, anýzu a špetky černého pepře)
  • 1 až 2 lžíce kakaa
  • strouhaná citrónová kůra
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • 150 ml medu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rumu
Všechny sypké ingredience a koření na vále promíchejte a vytvořte důlek. Do něj nalijte v horké vodní lázni našlehaný med společně s vejci a rumem. Ač se to bude zdát zpočátku nemožné, zadělejte ze všeho důkladně těsto (ale nesmí být příliš vláčné, jinak se bude při pečení roztékat). Zabalené v mikrotenu je nechte několik dní v chladu odležet. Po dalším prohnětení z něj vyválejte plát, vypíchněte tvary a zvolna je pečte na plechu potřeném voskem nebo slabě olejem dorůžova. Perníčky můžete potřít před pečením směsí žloutku a rumu, případně hned po upečení dextrinovým sirupem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Máte rádi vánoční cukroví?

Ano
Ne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama