Vanilkové rohlíčky

15. července 2008 v 18:11 | Evik |  Vánoční cukroví
  • 150 g hladké mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 50 g mletých lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • vanilka a moučkový cukr na obalení
  • vlastníte-li vanilkovou esenci, pár kapek do těsta přidejte
Tato dávka je na 1 plech ručně tvarovaných vanilkových rohlíčků.
Smícháme mouku, cukr, žloutek, mleté oříšky s plátky másla a ručně propracujeme a uhněteme těsto. Můžeme přidat kapku vanilkové esence, pokud ji máme k dispozici. Necháme ho v chladu odpočinout (stačí půl hodiny, ale není problém těsto dělat den předem). Troubu rozehřejeme na mírnou teplotu a pečeme do růžova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru, do kterého můžeme vyškrábnout semínka z vanilkového lusku.
Pečeme-li při teplotě trouby 150 °C, potřebujeme 20 minut času na upečení. Můžeme péct při teplotě 170 °C, ale tím se nám čas pečení zkrátí. Hlídat troubu je naprosto nezbytné. Mletých oříšků nedávejte méně, neboť ony se postarají o křehkost pečiva, které chceme docílit. Podle mé zásady se máslo v těstě nedá jiným tukem nahradit.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama